Petanque spilles som bekendt året rundt            (2015)

Skanderborg Petanque er et fællesskab om det sociale petanque spil, som kan dyrkes i alle sammen-hænge, på alle underlag og på hvilket som helst tidspunkt på året.

Det beviste klubbens medlemmer, da der blev spillet "Idræt om Dagen" tirsdag den 27. januar 2015. Da havde vejrguderne vist sig fra den kolde side og hældt et godt lag sne ud på banerne i Vrold. Det var dog ingen hindring for at gennemføre petanque spillet.

15 garvede spillere mødte udfordringen med godt humør, ryddede nogle baner for sne og gennemførte spillet uden at kny.


Det blev desuden bevist, at man også
kan spille på snebelagte baner.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skanderborg Open 2015

Søndag den 7. juni afholdt DGI Sydøstjylland Petanque stævnet Skanderborg Open i samarbejde med Skanderborg Petanque.

   54 sultne petanquespillere fra hele Jylland - fra Søgaard til Skanderborg - mødte op for at dyste om den eftertragtede pokal, som i tidernes morgen blev skænket af Skanderborg Petanque som evigt vandrende pokal.

   Hele dagen havde man et varmt og tørt vejr, som sammen med spillet gjorde dagen til en rigtig god dag for alle. Der blev spillet 5 runder - 3 før og 2 efter frokost. Dagen var præget af mange tætte og spændende kampe. Alle favoritterne slog hinanden, og da vinderne skulle kåres, var der ingen, der havde vundet alle 5 kampe. Der var 4 hold, der alle havde vundet 4 kampe. Der var derfor stor spæn-ding, da stævneleder Karen Pedersen fra DGI var klar til at udråbe de tre bedst placerede hold.


1. Hvirring Petanque Club

    (Henning Hansen, Lars Jørgen Kongesbak og Christian Lukassen).

2. Søgaard Petanque

    (Frank Gerlach, Hans Henrik og Susanne Albrechtsen).

3. Hvirring Petanque Club

    (Jens Hansen, Kurt Jensen og Grethe Broch).


Så vandrepokalen måtte endnu en gang med hjem til Hvirring Petanque Club.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grill-aften med petanque hos Anny og Steen

Når man er så priviligeret at være medlem af Skanderborg Petanque, kan man risikere at få nogle ekstra sociale oplevelser med i købet.

   To af medlemmerne, Anny og Sten Bløcher-Hansen havde inviteret til grill- og petanque-aften ved Stilling Sø fredag den 12. juni.
   Efter et par "normale" petanque kampe var grillen varm og alle kunne i den dejlige som-meraften nyde den veltillavede mad.
   Hyggen bredte sig hurtigt og der blev sunget en lille sang, skrevet til denne aften og akkompagneret af Sten på banjo.  

Værtsparret havde forberedt en række sjove konkurrencen, som alle deltog i med stor iver - ind imellem dog kun som tilskuer. Målkuglen i petanquespillet kaldes i daglig tale for "grisen", og det havde inspire-ret til at anvende en "rigtig" plastic-gris, som blev kastet ud som målkugle. Deltagerne havde nu mu-lighed for at komme tættest på grisen ved at kaste h.h.v. appelsiner, æbler, julepyntskugler, fuglefoder-kugler, kokosnødder og gummibolde mod grisen. (Se videoen herover).

   Senere kunne man deltage i en slå-søm-i-træstub konkurrence, en ramme-kartoffel-med-hammer kon-kurrence og et vinbjergsnegle-væddeløb.

   Da mørket sænkede sig og søen lå spejlblank, blev der tændt bål, hvorpå der kunne bages pande-kager. En fantastisk dejlig aften nærmede sig afslutning.

   Der skal lyde en kæmpe tak til Anny og Sten for initiativet og til deltagerne for den ivrige deltagelse. Det var en rigtig hyggelig dansk sommeraften i den frie natur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Landsdelsmesterskab i Single petanque

DGI Sydøstjylland Petanque afviklede søndag den 14. juni 2015 det årlige Landsdelsmesterskab i disciplinen Single Petanque på banerne Rask Mølle.

   Der deltog ialt 42 petanquespillere i mesterskaberne, som var tilsmilet af overskyet, men lunt vejr uden byger.

   Første pladsen gik til Tage Kristensen, Skanderborg Petanque, 2. pladsen til Jakob Bernhardt, Skanderborg Petanque og 3. plad-sen til Janne Losic, Hornborg Petanque.

   Tage Kristensen og Jakob Bernhardt har hermed kvalificeret sig til at deltage i DGI´s Landsmesterskab i Single Petanque, som afvikles af DGI Storkøbenhavn den 5.-6. september 2015.

Det er fantastisk flot af Skanderborg Petanque.


                                                       Se hele resultatlisten her.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vil du spille petanquevinterturnering 2015-16

Så skal du skynde dig at kontakte Bente Minet Nielsen på mail eller på hendes mobil 2539 3564. Der bliver tilmeldt et hold til Sekstet turneringen, hvor holdet spiller indendørs hver anden tirsdag med et hold, som Bente sammensætter af de spillere, som melder sig.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skanderborg Petanque har klaret sig rigtigt godt
ved Landsmesterskaberne 2015 i Rødovre

DGI Sydøstjylland Petanque har  atter opnået nogle flotte resultater. Denne gang ved LM i Rødovre. Her på siden er det naturligvis mest interessant, hvordan det er gået med de spillere, som klubben sendte til LM.

Tage Kristensen blev nr. 3 i Single.

Jakob Bernhardt fik en flot 7. plads i Single.

Anne Ry og Ulla Ry spillede sig frem til en 16. plads i Double.


Hjerteligt til lykke med de flotte resultater, som der er grund til at være stolte af.