Historie 2017-2

Skanderborg Petanque

Gensidig besøgsaften

Da banerne hos Skanderborg Petanque hvert år i første weekend i august er beslag-lagt til Smukfest, har det igennem nogle år været en aftale, at Glud Petanque kommer på besøg i foråret - mod at Skanderborg Petanque besøger Glud i Smukfest-ugen. Dette foregik 17. maj i 2017.

---------------------------------------------------------------------------------

Det bedste hold med lokalt islæt indtog en tredje-

plads med fire vundne kampe og en score på 59:34.

Holdet bestod af Brian Toustrup fra Skanderborg Petanque og Inge Bach og Lars-Jørgen fra Hvirring Petanque.

 

Det bedst placerede rene Skanderborg Petanque hold bestod af Aase Bertelsen, Jytte Nielsen og Ellen Andersen. De vandt 3 kampe og sluttede med en score på 49:39.

Skanderborg Open 2017 med rekorddeltagelse

Gennem flere år har Skanderborg Petanque i samarbejde med DGI Sydøstjylland Petanque afholdt stævnet Skanderborg Open, som er et stævne med deltagelse af tremands petanque hold. I den forløbne weekend har der igen været stævne på Skanderborg Petanques baner i Vrold ved Skanderborg, hvor der denne gang var rekord deltagelse. 25 hold - og dermed 75 petanquespillere deltog i stævnet, der startede i dejligt solskinsvejr søndag kl. 10 og foregik i skiftende vejr fra næsten skyfri himmel til gråhvide og ind imellem lidt tunge skyer, som dog ikke gav vand fra sig.

Der spilles tre kampe inden man holdt spisepause og derefter afvikledes de sidste to kampe. I den første spillerunde fastsætter et computerprogram, hvilke hold, der mødes. Derefter gælder det, at holdene matches med hold, der befinder sig i det samme område på ranglisten efter første runde. Derved kommer holdene til at møde andre hold af ca. samme styrke - uanset om man vinder eller taber kampene.

Blandt de deltagende hold var der adskillige fra den lokale turnering, hvor man kender hinanden godt fra dagligdagen, men der deltog også hold fra fjerntliggende klubber som Assens, Brabrand og Haderslev. Der spilles om en vandrepokal, som er Skanderborg Petanques ejendom, men som skifter opholdssted fra år til år.

Slutresultatet viste, at det var to frem-

mede hold, der i sidste runde kæmpede

om den endelige førsteplads. Efter en

spændende kamp lykkedes det Assens

at besejre Brabrand. Det vindende hold

fra Assens på Fyn bestod af Henning

Emdal, Kim Nylandsted og Bjarne Jørgen-

sen og var det eneste hold, der vandt

alle sine fem kampe og sluttede med en

score på 65:29.

---------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------

Det har været fint petanque-vejr i september måned

Efter en sommer, hvor man ikke rigtigt har kunnet stole på, at det var sommervejr og dermed dejlige sommeraftener må man konstatere, at september har været venlig mod petanquespillerne. Det har da også bevirket, at der møder mange trofaste spillere op både tirsdage og onsdage.

Der blev tre gange kastet til gris og spillet double kampe og hver spiller skulle notere, hvor mange kampe, man vandt og med hvor meget. Slutresultatet viste, at Glud IGEN tog vandrepokalen med hjem.

- - - men næste år . . .

---------------------------------------------------------------------------------

© 2008 Skanderborg Petanque • Webmaster: Kai Frostholm, Skanderborg • kai.frostholm@privat.dk • Opdateret 10-06-2018